In navolging van wereldwijde trends streven Russische ondernemers naar een innovatieve economie. Zo werd bijvoorbeeld in Moskou een lijn eco-lock-schoenen gelanceerd .

“Dit materiaal is gemaakt van gerecycled plastic. Het kan worden begrepen om te begrijpen dat dit plastic flessen zijn die niet worden gerecycled voor voedsel, maar ze kunnen worden gebruikt bij de vervaardiging van niet-geweven materialen, zoals onze eco-wol. Voor één paar zijn ongeveer 14 plastic flessen nodig”, zegt Galina Volkova , curator van de werkgroep over inclusieve economie van de BRICS Women’s Business Alliance.

Het is de bedoeling om jaarlijks meer dan 20.000 paar schoenen te produceren. De ontwerpers hebben drie jaar besteed aan het onderzoeken en testen van materialen om stijlvolle, anatomisch correcte laarzen te creëren met respect voor de principes van recycling in de productie.

“De collectie omvat verschillende soorten schoenen – dit zijn Chelsea-laarzen, laarzen, pantoffels. Hun eigenaardigheid ligt in de materialen. Het maakt gebruik van kunstvilt met gerecycled plastic, maar door de tussen- en interne delen kan de voet nog steeds ademen. Een blok met verhoogde volheid wordt gebruikt voor comfortabel dragen, ” zei Anna Mokshina , modeontwerper.

De fabriek produceert op maat gemaakte inlegzolen op basis van een afgietsel van een specifieke voet. Naast milieuvriendelijkheid zijn Russische ontwikkelaars ook geïnteresseerd in maakbaarheid. Ondernemer Andrey Shurygin bedacht sneakers-gadgets met unieke functionaliteit.

“We bedachten sneakers-gadgets met verwarming, koeling en massage, aangestuurd via een smartphone. Voordien had niemand dit gedaan en gebruikten we kant-en-klare componenten van sommige apparaten om in het algemeen te controleren of het zo zou werken of niet ”, aldus de maker van slimme verwarmde schoenen.

Je kunt de functies in sneakers rechtstreeks vanaf je smartphone bedienen via een speciale applicatie. In de zool zit een batterij van 2200 milliampère. Dit zorgt volgens de ontwikkelaars voor maximaal drie dagen actief gebruik, ondanks het feit dat slechts twee uur voldoende is voor een volledige lading.

Het prototype liet zich goed zien en de makers plannen al massaproductie. Volgens hen kun je zo’n systeem in bijna alle schoenen installeren. Ontwikkelaars laten zich leiden door de toekomst, waar dingen relevant, esthetisch en utilitair tijdloos zullen zijn. Dit zal helpen het probleem van overmatige consumptie op te lossen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here