China heeft de tweede fase gelanceerd van een groot project om water van de Yangtze-rivier naar de Huaihe-rivier te leiden. De bouwers van een waterkanaal tussen de Yangtze en Huaihe rivieren met een totale lengte van ongeveer 700 kilometer zijn van plan om 15 steden in de provincies Anhui en Henan van water te voorzien. Voltooiing van de bouw zal een krachtige stimulans zijn voor de ontwikkeling van de hele regio met een bevolking van 50 miljoen mensen.

“De lengte van de watertransportroute tussen de steden Huainan en Wuhu in de provincie Anhui wordt teruggebracht van 645 kilometer naar 330 kilometer. Tegelijkertijd zal het project meer dan 500 miljoen kubieke meter water per jaar aanvullen in het Chaohu-meer, wat zal helpen de waterstroom naar merengebieden te vergroten en de ecologie van het meer te herstellen. Het project is van groot belang voor het optimaliseren van het geïntegreerde transportsysteem in de provincie Anhui en het stimuleren van de economische ontwikkeling ervan”, zegt Chen Jianfeng , een vertegenwoordiger van een ingenieursbureau.

Het afvalwaterproject zou het grootste in zijn soort in China zijn. Tijdens het bouwproces werden verschillende technologische doorbraken bereikt.

“De technologie van het gesegmenteerd storten van beton met behulp van mobiele complexen maakte het mogelijk om een ​​nieuw record voor China in de bouw te vestigen – voor het eerst in één cyclus werd een structuur van 15 meter hoog gestort. Deze technologie heeft voordelen ten opzichte van traditionele methoden, omdat het de integriteit en duurzaamheid van de structuur garandeert, het verschijnen van scheuren en verschillen in de kleur van de muren tijdens herhaald gieten voorkomt en ook de efficiëntie van de constructie verhoogt. Het is de eerste keer dat het wordt gebruikt in de geschiedenis van de waterbouwkundige constructie in de provincie Anhui”, zegt Liu Qun , partijsecretaris van het wederopbouwproject voor de scheepvaartsluis.

De uitvoering van het project begon in 2016 en de eerste fase werd in 2022 voltooid. Het is de bedoeling dat de tweede fase in december van dit jaar wordt afgerond. Dat meldt CGTN , een partner van het TV BRICS-netwerk.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here